Deel 2 - Meer bewustwording door documentaires en boeken.

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 11:58

Yes, deel 2 van mijn blog is weer online, waar ik mijn gelezen boeken en documentaires deel!

Want soms weet je niet waar je moet zoeken en hopelijk inspireer ik jou via deze weg. 

 

Om als mens te groeien, raad ik je aan om je te verdiepen in allerlei soorten boeken en documentaires. Want er bestaan zoveel wegen om dichterbij jezelf te komen, gezonder te worden, bewuster te worden over hét leven. In de essentie draait het allemaal over hetzelfde, maar welke reis past het beste bij jou?

 

In de comments hoor ik graag wat je ervan vindt. :) 

 

Documentaires:

 

* The Earthing Movie: The Remarkable Science of Grounding - Joshua & Rebecca Tickell

 

Een mooie documentaire waar ze het verhaal vertellen van de familie Tickell en het helende effect op hun leven met aarden. Met eigen ervaringen en wetenschappelijke onderzoeken laten ze zien hoe en wat aarden inhoud. 

 

* Heal - Kelly Noonan

‘Heal’ neemt je mee op een wetenschappelijke en spirituele reis die je in laat zien hoe gedachten, geloofsovertuigingen en emoties een impact hebben op je gezondheid en het vermogen om te helen. 

 

Boeken:

 

*De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Stephan R. Covey

Stephen R. Covey (1932-2012) heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten zien hoe elk individu de regie kan nemen over zijn of haar eigen leven. Hij leert je hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen veranderen aan de hand van zeven eigenschappen. 

 

* Human Design: De blauwdruk van je leven - Guido Wernink & Sarah Leers

Wie ben je werkelijk? Wat maakt jou uniek? Hoe kun je je leven leiden op een manier die bij jou past? Deze vragen heb je jezelf vast wel eens gesteld.

Het Human Design systeem helpt je de antwoorden te vinden. In de loop van ons leven worden we sterk geconditioneerd door de mensen om ons heen. Vaak zijn we zo gevuld met de denkbeelden en gevoelens van anderen dat we niet meer in contact staan met ons authentieke zelf. Het Human Design systeem is een revolutionaire formule die de esoterische disciplines astrologie, de I Tjing, de kabbala en het Hindoe-chakrasysteem verenigt met de reguliere wetenschappen astronomie, genetica, biochemie en de kwantummechanica.

 

* Mindlift: Mentale fitness voor het moderne brein - Kasper van der Meulen

Een no-nonsense handleiding vol eenvoudige aanpassingen die leiden tot een sterkere focus. Met tien mentaliteitswisselingen en vijftig tips, trucs en hacks is dit boek een praktische en eenvoudige manier om door oefening je mentale vitaliteit te vergroten.

 

* Ken je mij? De kracht van succesvol jezelf zijn! - Hélène Oosterhuis

Een leven met meer energie, kracht en wijsheid, wie wil dat niet? Dit is een feel good lees-notitieboek voor de drukbezette, ondernemende vrouw. In zeven stappen leer je hoe je succesvoller jezelf kunt zijn. De theorie is kort, krachtig en to-the-point, de opdrachten zijn praktisch toepasbaar en de persoonlijke verhalen raken je.

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra
3 jaar geleden

Super fijn deze blogs met tips! Erg blij mee. Dank je wel. :)