Wat is nou aarden en wat is de kracht ervan?

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 12:13

Aarden is het verbinden van je lichaam met de oneindige energie van de aarde. We moeten zowel letterlijk als figuurlijk weer even met beide voeten op de grond staan. Aarden wordt daarom ook wel gronden genoemd. 

 

Als je niet meer geaard bent dan zit je vooral 'in je hoofd'. Je gedachten zijn dan overal maar niet in het hier en nu. Wat sommige mensen ook kunnen hebben is dat ze onbewust wegvluchten bij bepaalde situaties en daardoor echt even niet 'thuis' zijn. En dus helemaal niet in hun eigen kracht staan. Dat kan men zich aangeleerd hebben door bepaalde gebeurtenissen of overtuigingen uit hun jeugd.

 

Door jezelf bewust te aarden maak je weer contact met je lichaam en kun je jezelf helpen om meer in balans te komen. Je gaat hiermee de aandacht naar beneden richten in je lichaam naar je benen en voeten. Door te oefenen om met je aandacht naar je voeten te gaan en ze stevig op de grond te zetten ben je jezelf al aan het aarden. Een fijne geleide meditatie kan het nog krachtiger maken en maakt het soms ook wat makkelijker.

 

Je kunt je voorstellen dat onze mooie geïsoleerde huizen en schoenen ons scheiden van de helende energie van de aarde. Dus als het even kan, loop dan op je blote voeten. Verdere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld lekker blootvoets buiten te wandelen, te zitten op het gras of je voeten in het zand. 

Ikzelf maak gebruik van een aardingsmat op mijn matras om zo slapend optimaal gebruik te maken van de kracht van aarden.

 

Maar wat is die kracht nou precies?

Wij mensen bouwen voortdurend een meetbaar statisch spanningsveld op in ons lichaam van geladen positieve elektronen (protonen). Dit vormen we door te leven, het zijn restanten van onze dagelijkse stofwisselingsproces die we ook wel vrije radicalen noemen.

 

Deze vrije radicalen zijn niets minder dan elektrische ladingen (spanningen) in onze cellen. Deze schadelijke protonen proberen zich te neutraliseren door rond zich heen te happen, ontladen in je gezond genetisch materiaal en starten hierdoor micro-ontstekingen, duizenden per dag.  Dit is de basisoorzaak van de meeste infecties en ziektes. Je celspanning stijgt, je weerstand of wel je immuniteit daalt, je krijgt ontstekingen die kunnen beginnen te woekeren tot iets ernstigs. .

We kunnen dit proces vertragen door gezonde voeding te eten met veel antioxidanten (groenten en fruit) en inname van goede voedingssupplementen.  

Onze aarde is een onuitputtelijk reservoir van negatieve (-) elektronen, die je opgebouwde lichaamsspanning (+) bij rechtstreeks contact ogenblikkelijk terug in natuurlijk evenwicht brengt. Dit is onze basis biofysica. 

 

Je ontlaadt dus letterlijk bij contact met de aarde en ontvangt voortdurend natuurlijke ontstekingsremmers. 

 

Je immuunsysteem wordt ontlast en kan zich terug bezig houden met zijn kerntaak, je vitaliteit en gezondheid kracht toedienen en ziektes en ongemakken op afstand houden.

Laatst las ik een mooie omschrijving van Hans Ronda die meteen alles zeggend is:

 

Ik vergelijk aarden graag met een boom:

als de wortels van de boom stevig in de grond staan, is de boom sterk, gezond en kan die meebewegen in de wind.

Als de wortels niet stevig in de grond zitten of verrot zijn, dan is de boom kwetsbaar voor ziektes en valt hij om bij een grote windvlaag.

Zo is het ook met ons mensen. Aarden is belangrijk om je eigen basis, je wortels te voelen. Dit kan je helpen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen, bewust te worden van jezelf, beter met stress om te gaan en meer energie en zelfvertrouwen te voelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.