Meer bewustwording door documentaires en boeken.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021 om 20:19

Om als persoon te groeien, raad ik je aan om je te verdiepen in allerlei soorten boeken en documentaires die je meer bewustwording geven over jezelf, de aarde en gewoon hét leven. Alleen soms weet je niet waar je moet zoeken, maar daar help ik je mee.

 

In deze blog staat een lijst van boeken die ik zelf heb gelezen en documentaires die ik heb gezien op Netflix. Ik probeer regelmatig een mooie lijst te delen. Succes met jouw persoonlijke reis.

 

In de comments hoor ik graag wat je ervan vindt. :)

Documentaires:

 

* The Social Dilemma - Jeff Orlowski

De film gaat kritisch in op de gevolgen van sociale media voor de samenleving. Technische experts die praten over hun eigen creaties en nu zelf aan de bel trekken.

 

* Kiss the ground - Joshua Tickell & Rebecca Harrell Tickell

Wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet.

 

* A Life on Our Planet - David Attenborough

De Britse bioloog David Attenborough vertelt over zijn leven en de evolutionaire geschiedenis van het leven op aarde. Hij laat de impact zien van de mens op de natuur en biedt een toekomstvisie voor de volgende generaties.

 

Boeken:

 

* Jij bent de placebo - Dr. Joe Dispenza

Jij bent de placebo combineert de nieuwste research in neurowetenschappen en kwantumfysica om de werking van het placebo-effect te ontsluieren. Hij laat zien hoe het zelfhelende vermogen door jezelf aangestuurd kan worden.

 

* HEEL - Vilna van Betten

Aan de hand van haar eigen ervaringen heeft Vilna van Betten haar eigen Body & Mind Reset methode ontwikkeld. In haar boek neemt ze je mee hoe vastgeroeste denkpatronen en onverwerkte, geblokkeerde emoties vast zitten in je lichaam en opgeslagen in je celgeheugen. Door deze te resetten en opnieuw te programmeren kunnen je lichaam en geest zich herstellen. 

 

* Stop met pleasen - Andrea Mathews

Als je steeds voor anderen zorgt en het altijd goed wilt doen, hoe kom je dan nog aan jezelf toe? Stop met pleasen helpt je met helende inzichten, zodat je leven weer van jou wordt.

 

* De vier inzichten - Don Miquel Ruiz

Wereldwijd één van de meest geliefde spirituele boeken. En niet voor niets! De kracht zit hem in de eenvoud: Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen, Doe altijd je best. Zo luidt het Tolteekse recept om een gelukkig en vrij mens te worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.